Corona

Med tanke på coronaviruset som sprider sig i Sverige så är det viktigt att även vi tar vårat ansvar att minska en eventuell spridning. Följande är det bra att förhålla sig till:

  • God handhygien, dvs tvätta händer ofta med exempelvis tvål
  • Om man känner sig sjuk innan verksamhet, oavsett om det gäller hosta, förkylning etc, så bör man stanna hemma och vila. Dock så är det ett eget ansvar att känna om man har dom symptomer som beskrivs ifrån corona.

Nedan ser ni även hållningen om Corona ifrån förbundets håll

I alla sjukdomstider gäller det att vara försiktig så att inte andra blir smittade. Oavsett om det är en säsongsinfluensa eller pågående Coronavirus.  Som ni vet är situationen med Coronaviruset aktuellt nu för oss alla. Antalet fall av konstaterat smittade av Coronaviruset (Covid-19) fortsätter att öka i Sverige. Det gör att vi inom UNF behöver fundera över saker vi kan göra för att minska risken att sprida smittan vidare, tex i samband med möten och arrangemang i föreningar, distrikt och förbund, trots att många av oss inte är i riskgruppen alls.

Vi följer de rekommendationer som myndigheterna ger ut, men de kan ändras snabbt. Vi uppmanar därför alla att följa utvecklingen och Folkhälsomyndighetens råd. Dessa kan du hitta på: www.folkhalsomyndigheten.se.

För närvarande innebär detta att alla uppmanas att vara uppmärksamma på symptom och stanna hemma om man har förkylningssymptom. Har du inga symptom ska du självklart delta på all UNF-verksamhet!

Känner ni i er förening eller distrikt att ni också vill ha fler digitala träffar så finns lite tips på vilka verktyg ni kan använda här:
Discord
Google Hangouts
IOGT-NTO:s tips

Inom IOGT-NTO-rörelsen har vi många äldre medlemmar och andra som av hälsoskäl tillhör de grupper som kan drabbas hårdast av smitta från Covid-19. Av solidaritet med dem finns det anledning för oss att vara extra noga med att följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger på sin hemsida.

Vi hoppas och tror att alla medlemmar, föräldrar och ledare tar sunda och kloka beslut utifrån de rekommendationer som ges.

  • Håll god handhygien
  • Stanna hemma om du har symptom på luftvägsinfektion, även lindriga
  • Håll dig uppdaterad och stäm kontinuerligt av råd och anvisningar som myndigheter ger.

UPPDATERING OM LÄGET

Förbundsstyrelsen och Generalsekreteraren följer noga utvecklingen och vidtar nödvändiga rekommenderade åtgärder i takt med utvecklingen. Har du några frågor så går det bra att kontakta:

Förbundsordförande Filip Nyman, 070 546 32 40 eller filip.nyman@unf.se

Generalsekreterare Samuel Somo, 073 020 02 11 eller samuel.somo@unf.se

LÄNKAR ATT HÅLLA KOLL PÅ

Folkhälsomyndighetens frågor och svar

1177.se

krisinformation.se